maoui Photo-Clips Photo-Clips P3223316 Photo-Clips P5172211 Photo-Clips

MENU

IMAGE OF THE MONTH

FOLLOW US

facebook linkedin skype twitter

nally's papegaaien

IMG_1070 Photo-Clips

Weetjes

nieuwsblad foto

 

Op 20 mei 2012 was nally's papegaaien aanwezig

op Birdsymposium 2012

 

                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op zondag 27 januari 2013 12:10

Geschreven door Dierennieuws

Nathalie Is opgeroeid in Oost Afrika waar ze haar eerste contact met papegaaien legde, Haar vader was importeur van exotische vogels en de passie voor deze prachtige vogels is zo verder gezet op Nathalie.

 

Toen Nathalie weer naar België kwam werd deze passie een tijdje opzij gelegd totdat zij een eerste papegaai, Jako, in nood moest redden. De tweede vogel was een roze kaketoe en vanaf toen was de bal aan het rollen gegaan…

 

Meer dan een opvang:

 

Omdat Nathalie niet enkel opvang wilde zijn voor deze vogels ging zij opzoek naar manieren om zinvol,sensibiliserend en educatief met deze dieren om te gaan.

Haar hobby groeide uit tot een ware passie.

Nathalie begon verschillende opleidingen te volgen waaronder een bij het genomineerde gedrag en opleidingscentrum “Toscanzahoeve”, waar ze afstudeerde als volwaardig erkend gedragstherapeut voor papegaaien.

Ze is dan ook lid van de bekende beroepsvereniging voor dierengedragstherapeuten APBCT.

Ook diverse opleidingen in het buitenland waaronder Engeland en Amerika waren voor haar niet vreemd!

Hierdoor gingen nog meer deuren open en kwam er zelfs een exclusieve samenwerking met “Versele Laga” tot stand. Dit is een zeer bekend voedingsmerk voor dieren dat vooral een topper is in de vogelwereld.

 

Nathalie komt ook bij mensen thuis, om gedragsproblemen met hun eigen papegaai te verhelpen. En ze vindt het enorm knap dat mensen de stap durven om haar hulp vragen omdat ze geen andere uitweg meer weten met hun dier.

“De kennis van deze dieren, is zeer belangrijk voor een goede relatie. Zo leven papegaaien een langere tijd, dan het gemiddelde huisdier, en zijn ze ongelooflijk intelligent. Ze moeten steeds geboeid en geprikkeld blijven anders ontstaan eruit verveling gedragsproblemen en zelfs depressie.” benadrukt Nathalie.

 

Voorwaarde voor een adoptie:

 

Niet alle vogels die bij Nally’s papegaaien binnenkomend blijven daar, het is mogelijk om een vogel te adopteren maar dit enkel mits strenge voorwaarden.

Om te voorkomen dat mensen een papagaai kopen zonder voorkennis en uit een bevlieging, moeten ze bij Nathalie, voor de adoptie, een halve dag opleiding te volgen omtrent verzorging, gedrag en voeding. Dit is een eerste selectie om de motivatie van potentiële kandidaten na te gaan.

Meer info op haar website.

 

Laatste aanwinst:

 

Tijdens ons interview viel ons oog op een klein grijs, groenig babyvogeltje.

Nathalie verteld ons dat ze een bevrucht ei gekregen en geadopteerd heeft. Toen na goede zorgen het ei openbrak, bleek er een baby edelpapegaai uit te zijn gekomen. Hij word naast verzorgd en handmatig gevoerd ook nu al gesocialiseerd.

Het verloop van deze opvoeding is exclusief te volgend hier bij ons, op de website, dierennieuws.eu.

 

4586473022.jpg image001

Radio 2 West-Vlaanderen interview

met Nally'spapegaaien op 10 mei 2013

VRT TVL

ERKENNING

Op 9 oktober 2013 kreeg Nally's Papegaaien haar officiële erkenning van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu als DIERENASIEL VOOR PAPEGAAIEN.  Deze erkenning is geldig voor 10 jaar.

erkenning beba2404psd

Op 19, 20 & 21 april Expo Gent.

Nallyspapegaaien kan je vinden in de Versele-Laga jungle. Mensen die advies of raad willen, inlichting over voeding of gedrag zijn van harte welkom.

BEESTJES EN BAASJES 2014